Peiling Maurice de Hond: meerderheid Nederlanders wil NEXIT

02 maart 2017, 02:00

Een meerderheid van de Nederlanders wil dat Nederland uit de Europese Unie stapt. Dat blijkt uit een peiling die half februari 2017 is uitgevoerd door peil.nl van Maurice de Hond. 

Lijsttrekker Thierry Baudet van Forum voor Democratie reageert enthousiast: “Steeds meer mensen zien dat de Europese Unie slecht is voor Nederland en voor Europa. Een keurslijf waar we geen van allen beter van worden. Laten we goed samenwerken, handeldrijven en elkaar helpen waar mogelijk - maar zonder politieke superstaat.” 

Uit de peiling blijkt dat nog maar 39% van de Nederlanders in de EU wil blijven. Dit is zelfs minder dan het aantal Britten dat op 23 juni 2016 stemde voor remain. Over het alternatief voor de Europese Unie bestaat nog wel enig meningsverschil: 23% wil lid blijven van de interne markt (dat kan via lidmaatschap van de zogeheten Europese Economische Ruimte) of lid worden van de Europese Vrijhandels Associatie (de EVA); 27% wil uitsluitend via bilaterale handelsverdragen het economisch verkeer reguleren.

Forum voor Democratie is voorstander van een Nexit en bepleit referenda over de Euro, de open grenzen en lidmaatschap van de Europese Unie. De partij doet op 15 maart 2017 voor het eerst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. 

Op de hoogte blijven?

Ontvang de wekelijkse mail van Thierry

Standpunten

FVD heeft ruim 37.000 leden

Forum voor Democratie is de snelst groeiende partij van Nederland. In een jaar tijd hebben we al meer dan de helft van het aantal leden dat de traditionele partijen in vele decennia hebben opgebouwd. Steun ons ook door lid te worden. Help ons de grootste partij van Nederland te worden. FVD-lid word je al vanaf €25 per jaar!

Als FVD-ER krijgt u:
  • Gratis toegang tot alle FVD-events
  • De FVD-ledennieuwsbrief en persoonlijke FVD-ledenpas
  • De mogelijkheid om je aan te melden voor campagnes en posities in onze organisatie
WORD OOK LID

Forum voor Democratie wil Nederland structureel veranderen. We willen een brede maatschappelijke beweging opzetten die niet alleen politiek actief is - maar zich ook vertakt in de hele samenleving. Wil je FVD verder helpen, maar ontbreekt het je aan tijd? Steun ons dan met een donatie.

€ 5
€ 14
€ 19
€ 38
€ 45
€ 80
€ 100
€ 140