FVD wil impasse Rotterdam doorbreken!

15 april 2018, 17:00

Op 21 maart 2018 werd Leefbaar Rotterdam met 11 zetels de grootste partij in Rotterdam.  Forum voor Democratie (FVD) vindt het van essentieel belang dat Leefbaar Rotterdam - als grootste partij - deel uit gaat maken van het nieuwe College in Rotterdam.

De afgelopen weken bleken de onderhandelingen voor een nieuw College in Rotterdam steeds weer vast te lopen op bezwaren van D66 tegen de alliantie die Leefbaar Rotterdam heeft gesloten met FVD.

Die bezwaren zijn volstrekt ongeloofwaardig. De alliantie tussen FVD en Leefbaar is globaal van aard en heeft slechts betrekking op 5 gemeenschappelijke kernpunten: https://forumvoordemocratie.nl/actueel/fvd-en-leefbaar-rotterdam-starten-alliantie De alliantie was vooral bedoeld om verdere versplintering in Rotterdam te voorkomen en dat is door deze alliantie ook bijzonder goed gelukt. In die zin heeft de alliantie zijn doel bereikt.

FVD benadrukt het cruciale belang van een goed stadsbestuur voor Rotterdam en betreurt de halsstarrige, op gekunstelde vijandbeelden gebaseerde, opstelling van D66. Maar omdat FVD - anders dan veel traditionele partijen - het landsbelang en het belang van de inwoners belangrijker vindt dan het eigen partijbelang, komt FVD-partijleider Thierry Baudet nu met de volgende verklaring:

“Forum voor Democratie vindt het van essentieel belang dat Rotterdam goed bestuurd wordt de komende vier jaar en daarbij is het van groot belang dat de grootste partij, Leefbaar Rotterdam, die naast een groot mandaat van de kiezers, tevens over aantoonbare bestuurservaring beschikt, deelneeemt aan het nieuwe College.

Omdat bij FVD het belang van goed bestuur voor de inwoners van Rotterdam prevaleert boven partijpolitieke spelletjes, is FVD bereid om de alliantie met Leefbaar Rotterdam te beëindigen op het moment dat het nieuwe Rotterdamse college met daarin Leefbaar Rotterdam wordt geïnstalleerd. FVD vindt goed bestuur veel belangrijker dan persoonlijke vetes en achterhaalde politieke uitsluit-spelletjes. Echter zijn we ook niet zo naïef om de alliantie te beëindigen voordat het nieuwe College ook daadwerkelijk geïnstalleerd is. Het is dus nu voor D66 een kwestie van “gelijk oversteken” om te laten zien dat ook bij D66 de belangen van de Rotterdammers gaan boven de eigen partijpolitieke spelletjes.

FVD hoopt dat de impasse in de Rotterdamse college-onderhandelingen hiermee kan worden doorbroken en vertrouwt er op dat er nu een vruchtbare samenwerking tot stand kan komen met Leefbaar Rotterdam in het belang van de inwoners van Rotterdam die een goed bestuur verdienen.”

Op de hoogte blijven?

Ontvang de wekelijkse mail van Thierry

Standpunten

FVD heeft ruim 45.000 leden

Forum voor Democratie is de snelst groeiende partij van Nederland. In een jaar tijd hebben we al meer dan de helft van het aantal leden dat de traditionele partijen in vele decennia hebben opgebouwd. Steun ons ook door lid te worden. Help ons de grootste partij van Nederland te worden. FVD-lid word je al vanaf €25 per jaar!

Als FVD-ER krijgt u:
  • Toegang tot alle FVD-events
  • De FVD-ledennieuwsbrief en persoonlijke FVD-ledenpas
  • De mogelijkheid om je aan te melden voor campagnes en posities in onze organisatie
WORD OOK LID

Forum voor Democratie wil Nederland structureel veranderen. We willen een brede maatschappelijke beweging opzetten die niet alleen politiek actief is - maar zich ook vertakt in de hele samenleving. Wil je FVD verder helpen, maar ontbreekt het je aan tijd? Steun ons dan met een donatie.

€ 5
€ 14
€ 19
€ 38
€ 45
€ 80
€ 100
€ 140