FVD-kandidaten

29 december 2016, 02:00

Hierbij presenteren we de Top 10 van onze lijst voor de verkiezingen van 15 maart.

We hebben een team samengesteld van nieuwe mensen met bewezen kwaliteiten; een mix van ervaring en jeugdig elan. Mensen uit het bedrijfsleven, het onderwijs, de zorg, het leger, maar ook ondernemers en academici. 

Wat ons bindt is dat wij ons serieus zorgen maken over de richting die Nederland momenteel op gaat. Wij gaan niet meer accepteren dat onze toekomst - en de toekomst van onze kinderen - roekeloos op het spel wordt gezet door politici die vooral met hun eigen belangen bezig zijn en eigenlijk geen benul hebben wat ze aan het doen zijn. Wij slaan de handen ineen en gaan ons land en onze toekomst heroveren. Samen pakken we onze stem terug op 15 maart!


Kandidaten 

 1. Thierry Baudet (1983), Amsterdam.
  Thierry Baudet, jurist en historicus, promoveerde bij Paul Cliteur en Roger Scruton in de rechtsfilosofie. Hij publiceerde acht boeken, waaronder De Aanval op de Natiestaat (2012) en Oikofobie (2013). Hij stond aan de basis van het Oekraïne-referendum van 6 april 2016, was columnist van NRC Handelsblad en redacteur van Buitenhof. In 2014 richtte hij Forum voor Democratie op.

 2. Theo Hiddema (1944), Amsterdam
  Theo Hiddema, jurist, strafpleiter te Amsterdam en Maastricht. Hij komt uit een Friese familie van agrariërs, gedichtenschrijvers en artsen. Hij begon in 1981 zijn eigen praktijk: Advocatenkantoor Hiddema. In 2015 verscheen zijn biografie: Mr. Hiddema. Strafpleiter, dandy, dwarsligger.

 3. Susan Teunissen (1981), Utrecht.
  Susan Teunissen, sociaal geograaf, is Kapitein bij de Koninklijke Landmacht en werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Ze heeft deelgenomen aan missies in Kunduz en Mali. Susan brengt vanuit haar werk een schat aan kennis mee over de ontwikkelingen in conflictgebieden, veiligheid, defensie en geopolitieke vraagstukken. Haar volgende missie zal zijn om samen met Forum voor Democratie Nederland veiliger en democratischer maken.

 4. Henk Otten (1967), Amsterdam.
  Henk Otten, jurist en bedrijfseconoom, was werkzaam in de internationale financiële wereld onder andere in Londen en Hong Kong. Daarvoor was hij advocaat bij een gerenommeerd internationaal kantoor in Amsterdam. Hij heeft sinds 2003 een eigen bedrijf dat met name actief is in de media- en telecomsector. Sinds 2015 is hij penningmeester van Forum voor Democratie.

 5. Paul Frentrop (1954), Bloemendaal.
  Paul Frentrop, was journalist voor NRC Handelsblad, FD en hoogleraar Corporate Governance (goed ondernemingsbestuur). Hij heeft zich een groot deel van zijn werkzame leven bezig gehouden met vraagstukken die samenhangen met goed bestuur, en zal voor FVD in de Tweede Kamer leiding gaan geven aan de noodzakelijke sanering van de overheid en verlaging van de belastingen.

 6. Rob Rooken (1969), Muiderberg.
  Rob Rooken, ‘van schoolverlater tot internetgoeroe’, startte diverse bedrijven in de telecom- en IT-sector. Hij was oprichter van de succesvolle internet-startups XOIP, Aervik en Secure Internet Machines – waarvan de meeste aan grote partijen werden verkocht. Tegenwoordig runt hij een webhosting-bedrijf. Sinds 2015 is hij secretaris betrokken van Forum voor Democratie.

 7. Susan Stolze-van Rijn (1973), Rotterdam.
  Susan Stolze-van Rijn, bedrijfskundige, was jarenlang verantwoordelijk voor de marketing en sales in de groene (retail) sector, zowel bij grotere bedrijven als Ahold en Wessanen, als bij start-ups. Ze heeft zich gespecialiseerd als natuurvoedingskok en natuurvoedingsspecialist. Enige jaren geleden hielp zij mee - met succes - een school op voor hoogbegaafde kinderen.

 8. Gert Reedijk (1947), Zwolle.
  Gert Reedijk, psycholoog-psychotherapeut, was meer dan dertig jaar vrijgevestigd behandelaar en opleider in de geestelijke gezondheidszorg. In zijn vrije tijd is hij wedstrijdzeiler en stak de Atlantische Oceaan over. Ook publiceerde hij een dichtbundel: Gedacht en Verdicht. Gedichten van de Zee (1988).

 9. Yernaz Ramautarsing (1987), Amsterdam.
  Yernaz Ramautarsing, opiniemaker en publicist, is oprichter van het Facebook-platform ‘Linkse Indoctrinatie op de Universiteit’. Hij verwierf bekendheid via columns en optredens op televisie, onder meer bij Pauw & Witteman en Pauw.

 10. Zlata Brouwer (1985), Hilversum.
  Zlata Brouwer, violist en ondernemer, doceert (klassiek) viool en verhandelt wereldwijd strijkinstrumenten. In 2011 werd ze uitgeroepen tot ‘Ondernemer van het Jaar’ door de KvK. Het jaar daarvoor riep VIVA haar uit tot één van de 400 ‘meest succesvolle vrouwen in Nederland’. Ze schreef drie boeken over vioolspelen.

Op de hoogte blijven?

Ontvang de wekelijkse mail van Thierry

Standpunten

FVD heeft ruim 37.000 leden

Forum voor Democratie is de snelst groeiende partij van Nederland. In een jaar tijd hebben we al meer dan de helft van het aantal leden dat de traditionele partijen in vele decennia hebben opgebouwd. Steun ons ook door lid te worden. Help ons de grootste partij van Nederland te worden. FVD-lid word je al vanaf €25 per jaar!

Als FVD-ER krijgt u:
 • Gratis toegang tot alle FVD-events
 • De FVD-ledennieuwsbrief en persoonlijke FVD-ledenpas
 • De mogelijkheid om je aan te melden voor campagnes en posities in onze organisatie
WORD OOK LID

Forum voor Democratie wil Nederland structureel veranderen. We willen een brede maatschappelijke beweging opzetten die niet alleen politiek actief is - maar zich ook vertakt in de hele samenleving. Wil je FVD verder helpen, maar ontbreekt het je aan tijd? Steun ons dan met een donatie.

€ 5
€ 14
€ 19
€ 38
€ 45
€ 80
€ 100
€ 140