Besluit opzegging lidmaatschap drietal leden

16 februari 2018, 14:00

Vandaag heeft het partijbestuur van FVD besloten het lidmaatschap van Gert Reedijk, Arthur Legger en Freek Jan Berkhout op te zeggen omdat ze zich zodanig bleven gedragen dat van de partij redelijkerwijs niet gevergd kon worden hun lidmaatschap te laten voortduren. Het drietal was onderdeel van de groep van circa 10-20 leden die het niet eens waren met de door het partijbestuur ingezette koers van gecontroleerde groei; zij wilden daarentegen doorgaan op de lijn van voormalig VVD-prominent De Haze Winkelman die een VVD-achtige structuur wilde invoeren bij FVD. Het drietal bleek zich niet met de door het bestuur ingeslagen koers te kunnen verzoenen en bleef de confrontatie zoeken, zowel binnen de partij als in de media. Daarop is door het bestuur besloten hun lidmaatschap op te zeggen.

Ter voorkoming van misverstanden: de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 is eind 2016 samengesteld. Voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen zal weer een nieuwe lijst worden samengesteld, met een mix van eerdere en nieuwe kandidaten. Hierover heeft de Algemene Vergadering vervolgens het laatste woord (overeenkomstig Artikel 27 van de Statuten van FVD).

Op de hoogte blijven?

Ontvang de wekelijkse mail van Thierry

Standpunten

FVD heeft ruim 42.000 leden

Forum voor Democratie is de snelst groeiende partij van Nederland. In een jaar tijd hebben we al meer dan de helft van het aantal leden dat de traditionele partijen in vele decennia hebben opgebouwd. Steun ons ook door lid te worden. Help ons de grootste partij van Nederland te worden. FVD-lid word je al vanaf €25 per jaar!

Als FVD-ER krijgt u:
  • Toegang tot alle FVD-events
  • De FVD-ledennieuwsbrief en persoonlijke FVD-ledenpas
  • De mogelijkheid om je aan te melden voor campagnes en posities in onze organisatie
WORD OOK LID

Forum voor Democratie wil Nederland structureel veranderen. We willen een brede maatschappelijke beweging opzetten die niet alleen politiek actief is - maar zich ook vertakt in de hele samenleving. Wil je FVD verder helpen, maar ontbreekt het je aan tijd? Steun ons dan met een donatie.

€ 5
€ 14
€ 19
€ 38
€ 45
€ 80
€ 100
€ 140